Sunday, October 10, 2010

Εκκλησία και Πνευματικός Μεσαίωνας.

Οι οικονομικές κρίσεις έρχονται και -έστω δύσκολα- παρέρχονται. Τι μπορεί να ελπίζει, όμως, κανείς για μια κοινωνία στην οποία επιβάλλεται σκοταδισμός από παντού, που εμμένει στις δυσειδαιμονίες της και ανέχεται ανεξέλεγκτες εξουσίες στις Δυναμεις του Αναχρονισμού;

Από Τα Νέα, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010:

«Ιερά εξέταση» στα σχολικά βιβλία. Επιτροπή της Εκκλησίας θα ελέγξει τη «χριστιανικότητά» τους

«Αποχριστιανοποίηση» των βιβλίων διαπίστωσε η ιεραρχία και αποφάσισε να... µετρήσει την ευλαβικότητα όλων των εγχειριδίων και κατόπιν να προβεί σε νουθεσίες προς το υπουργείο Παιδείας.
Παρέµβαση στην Εκπαίδευση και συγκεκριµένα στο περιεχόµενο των σχολικών βιβλίων επιχειρεί η Εκκλησία. Οι ιεράρχες ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει «σηµάδια αποχριστιανοποίησης» στα εγχειρίδια, τόσο στην Πρωτοβάθµια όσο και στη Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση!
Ενδεικτικό είναι ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας, οι µητροπολίτες αποφάσισαν η επιτροπή της Εκκλησίας για θέµατα Παιδείας να µελετήσει τα σχολικά βιβλία. Στη συνέχεια, θα συντάξει πόρισµα το οποίο θα σταλεί στην Ιερά Σύνοδο και ακολούθως αυτή θα αποφασίσει για τις επαφές µε το υπουργείο Παιδείας.
Κάποιοι µητροπολίτες ανέφεραν χθες ότι µία από τις αιτίες της ηθικής και πνευµατικής κρίσης, έτσι χαρακτηρίζει την κρίση η Εκκλησία, είναι και τα προβλήµατα στην Παιδεία και η αποχριστιανοποίηση των βιβλίων. Μάλιστα, µητροπολίτες ανέφεραν παραδείγµατα σχολικών βιβλίων όπου γίνονται αρνητικά σχόλια για την Εκκλησία. Αλλοι πρόσθεσαν πως έχουν παρατηρήσει προβλήµατα στα βιβλία των θρησκευτικών και της Ιστορίας.
Υπενθυµίζεται πως τον περσινό Νοέµβριο, µιλώντας στην υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών της Θεολογίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυµος είχε κάνει λόγο για «εξοστρακισµό» των θρησκευτικών από τα σχολεία.

1 comment:

  1. Να γελάς και να μην σταματάς!

    ReplyDelete

Please leave your message!