Thursday, June 30, 2011

Τα στημένα στοιχήματα και η αβάσταχτη υποκρισία.

Ωρύονται οι αθλητικές εφημερίδες και τα αντίστοιχα sites απαιτώντας κάθαρση του ποδοσφαίρου για τα «στημένα». Ζητούν από τη Δικαιοσύνη να είναι αδέκαστη στην εφαρμογή του Νόμου και πανυγηρίζουν βλέποντας κατηγορούμενους με χειροπέδες.

Μιά στιγμή όμως! Ποιό είναι το κεντρικό σημείο της υπόθεσης; Το παράνομο στοίχημα φυσικά. Μια σύντομη ματιά στα sites αυτών των «σταυροφόρων» της νομιμότητας αρκεί για να δει κανείς ότι είναι πλημμυρισμένα από διαφημίσεις παράνομου στοιχήματος. Μαζί με όσα καταμαρτυρούν σε υπόπτους προέδρους, παίκτες και προπονητές, θα μας πουν άραγε οι θεματοφύλακες της εντιμότητας πόσα χρήματα έχουν εισπράξει προβάλλοντας ποινικά κολάσιμες δραστηριότητες και συνεπώς παρανομώντας και οι ίδιοι;

Αποσαφηνίζω: στην Ελλάδα κάθε στοίχημα πλην εκείνων του ΟΠΑΠ είναι παράνομο και επίσης παράνομη είναι η διαφήμιση του (Ν. 2344-1996):
[…]'Οποιος χωρίς δικαίωμα διεξάγει δημόσια ή σε ευρύ κύκλο προσώπων στοίχημα σχετικά με την έκβαση ιπποδρομιακών ή ατομικών παιχνιδιών ή αθλημάτων προκαθορισμένης ή μη απόδοσης και σε γεγονότα, η φύση των οποίων προσφέρεται για διεξαγωγή στοιχήματος ή διαφημίζει το στοίχημα αυτό ή με οποιονδήποτε τρόπο προσελκύει τρίτους να συμμετάσχουν σε αυτό, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι (6) μηνών […]

Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο; Σαφώς! Αλλά και άλλη μια εφαρμογή του νεο-ελληνικού δόγματος ότι «οι Νόμοι ισχύουν μόνο για τους άλλους».

ΥΓ: στα παραπάνω δεν κρύβεται καμία διάθεση υπεράσπισης των "νονών" του ποδοσφαίρου

No comments:

Post a Comment

Please leave your message!